Від вибуху ми з жінкою прокинулись та зразу пішли до вікна. Побачили велику пожежу в Новій Каховці, на лівому березі. Ми живемо на правому навпроти у Веселому Новокаховської громади. Шокував миттєве захоплення Херсонської області. На півдні на Каховській греблі висів їх прапор. Ходили з пов'язаними на рукаві білими ганчірками, наче в гетто. В перший же день пограбували всі магазини і аптеки. Ділились з сусідами і ліками, і хто чим міг. Поки було світло, була вода, на весні ще був газ. Потроху, як могли була гуманітарка від мера.

Влітку вже не було не світла, не води, ні газу. Діти і внуки в евакуації, виїхали за великі гроші, яких і так не було. В листопаді правий берег звільнили і нас жінкою волонтери на швидкій для інвалідів вивезли на Кіровоградської області. Я інвалід другої групи на милицях.

Собачку не дозволили взяти. Собачку доручили сусідці кормить.9 травня балакав з сусідкою, а 10 числа після прильоту і вона загибла, й багато тваринок разом. Думали й наша собачка. 20 травня було відео, де волонтер привозив їду тваринам, а наша собачка Нюся, його зустрічала жива і здорова. Я просив волонтерів, з Харкова. Її вивезли, зараз вона з нами. Є сподівання скоріше повернутися до родини.