19 березня 2022 року російські військові завдали авіаудару по селищу Костянтинівка Миколаївської області. Влучили у приватний будинок. Дім згорів, а троє його мешканців загинули. Це – Валентина Богдан, її невістка Ірина та внук Олексій.

Дім згорів, а троє його мешканців загинули

Валентині Богдан було 56 років. Вона народилася у селі Лепетиха на Миколаївщині. Навчалася в Миколаївському національному університеті імені Василя Сухомлинського. Працювала вчителькою у школі в Лепетисі. Останні 15 років мешкала в Миколаєві, де працювала заступницею директора Миколаївського вищого професійного училища технологій та дизайну.

«Людина з великим серцем і широкою душею, сонячна і позитивна. Талановита фахівчиня. Валентина Іванівна дуже любила свою роботу і вміла знайти підхід до кожного учасника освітнього процесу», – розповіли про Валентину освітяни.

«У позаробочий час її улюбленим заняттям було спілкування з онуком. У ньому вона бачила сенс життя», – сказала сестра загиблої Наталія Сидорова.

Із початком повномасштабного вторгнення російських військ син Валентини Євген пішов боронити Україну на фронт, а вона з невісткою та внуком виїхала з Миколаєва до приватного будинку в Костянтинівці. Родичі думали, там буде безпечніше. Цей дім вони будували для життя за містом. Валентина вклала туди всю душу, розповіла сестра Наталія...

У Валентини Богдан залишився син Євген, мама Марія Василівна та сестра Наталія зі сімʼєю.

Історія з instagram каналу Victims of russia.