Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дар'я В'ячеславівна Осокіна

«Деякі мої рідні загинули в Маріуполі»

переглядів: 77

Я з міста Маріуполь. Мені 25 років, є дитина. Я працювала, ми жили спокійно.

Коли чоловік сказав, що почалася війна, у мене був страх, нерозуміння. Ми поїхали до батьків у будинок і там були деякий час в підвалі.

З перших днів треба було виїжджати, але наші батьки не хотіли. Потім - на блокпосту не випускали. Ми виїхали 3 березня. Деякі рідні загинули в Маріуполі - це дуже тяжко.

Запам’ятався артобстріл, коли ми виїжджали. Було складно, тому що не було зв’язку. Ми не знали, як там родичі. Ми просто виїжджали - і все. Спочатку на Запоріжжя, а зараз ми у Львові. Найбільш важко було знайти помешкання. 

Звісно, нам волонтери дуже допомагали. Люди, яких ми не знали, допомагали нам, приносили картоплю, яйця. По-різному допомагали.

Ми давно вже втратили надію, тому зараз не можемо нічого планувати.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій