16-річна Дар’я Асямочкіна загинула 21 липня 2023 року в селищі Дружба на Донеччині. Близько 15.00 окупанти обстріляли селище з артилерії. Один зі снарядів влучив на подвір'я, де перебувала Дар’я. Поряд загинув також її 10-річний брат Максим.

Дарино, Максиме, м'якеньких вам хмаринок

Дар’я Асямочкіна народилася у місті Торецьк на Донеччині. Разом зі сім'єю жила у селищі Дружба в приватному будинку. Навчалася у школі № 7. У 2017 році стала переможницею творчого конкурсу «Що для мене вишиванка?». Коли окупанти розбомбили школу дівчини, їй довелось закінчувати 9-й клас онлайн.

«Я був її вчителем історії з 5-го класу, а також класним керівником у старших класах. Дар’я була звичайною дівчинкою, трішки сором'язлива, але вміла відстоювати свої кордони. Була активною, завжди брала участь в різних заходах, конкурсах, олімпіадах. Хоч і не була відмінницею, але жила школою. Після уроків ходила на гурток танців. Коли у нас були шкільні свята, охоче допомагала прикрашати зал і загалом із підготовкою», – розповів учитель Дар’ї, Леонід Макаров.

«Не можу повірити… Дар'я позавчора писала, планувала продовжити навчання в училищі, питала, які документи потрібні, як написати заяву... А сьогодні вона вже на хмарці, разом із молодшим братом. Дарино, Максиме, м'якеньких вам хмаринок», – додала класна керівниця Дар’ї Марія Покуса.

У загиблої залишилися мама та бабуся.

Історія з instagram каналу Victims of russia.