Це було дуже страшно. У мене дитина перестала розмовляти, тиждень мовчала. На той момент їй було сім років. Це був перший день [обстрілів]. Коли все почалося, ми перебували вдома. Чоловік швиденько зніс дітей у підвал. До нас прибігли сусіди, а наступного дня їм впало просто в підвал.

[Будинок] повністю розбитий – влучання було двічі. Другого серпня 2014-го у дворі між мною і сусідами було ще одне влучення.

Зараз дитині чотирнадцять років, і вона почуває себе нормально.

Чоловік пішов на роботу – і не повернувся

Чоловік у мене зник безвісти, я сама із трьома дітьми. Він пішов на роботу – і не повернувся. І де він перебуває зараз, ніхто не знає: ні міліція, ні я, ні родичі. Ніяких звісток, нічого немає ні від кого. Я зверталася до міліції. Він зник у грудні 2018 року. У нього було якесь правопорушення, тому довідку про те, що він [зниклий] безвісти мені не можуть видати. А суд вимагає цю довідку, щоб визнати його безвісно відсутнім. Я не можу отримати від держави ніякої допомоги або виплат.

У нас люди потребують продуктів, тому що зараз продукти дуже подорожчали. Наприклад, соняшникова олія коштує шістдесят гривень. Продукти, ліки потрібні. Роботу знайти дуже важко. Одній виховувати трьох дітей теж дуже складно. Допомоги ні від кого не чекаєш, ні під які програми ми не підходимо, тому доводиться працювати. Я працюю з сьомої ранку до восьмої вечора.