Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталя Верещагіна

«Через три дні після від’їзду в мою квартиру влучив снаряд»

переглядів: 638

2014 рік вніс свої корективи в життя нашої родини. Восени 2014 року я вивезла дітей, Данила та Катю, і батьків-пенсіонерів до родичів у Полтаву, а сама повернулася в Дебальцеве. Треба було владнати деякі питання: забрати документи з роботи та медкартки з поліклініки. Та й за квартирою наглядала, адже в місті вже щосили орудували мародери.

Настало літо. Воно видалося гарячим у всіх сенсах – сонце світило безжально, а місто здригалося від артилерійських снарядів. Благо, що бомбосховище знаходилося просто під моєю квартирою. У сирих катівнях без світла я провела чимало безсонних ночей, слухаючи гуркіт «Урагану» і благаючи Бога, щоб діти не залишилися сиротами.

Розпрощатися з рідним містом я вирішила 4 лютого 2015 року. Тоді давали «коридор» на Світлодарськ, такий, що «встигнеш – не встигнеш», а ймовірність загибелі – 50%.

І я подолала його, вижила.

А через три дні після від’їзду в мою квартиру влучив снаряд. Не інакше Бог відвів від біди. Я живу на першому поверсі, і снаряд влучив між плитою моєї квартири і підвалом.

Через деякий час я приїхала за речами дітям – спальня розгромлена, вода на підлозі, тому що було пошкоджене опалення. Склала акт, у якому описала всі пошкодження, але в мерії так і не відреагували, все залишилося, як є. І я поїхала до Полтави...

У червні 2017 року ми перебралися ближче до рідного дому. Костянтинівка на Донеччині була обрана не випадково. Тут живе рідна сестра, яка доглядає за хворими батьками. Зняла квартиру, влаштувала дітей у дитячий садок і школу.

Через три дні після від’їзду в мою квартиру влучив снаряд

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дебальцеве 2014 Текст Історії мирних жінки 2014 зруйновано або пошкоджено житло безпека та життєзабезпечення робота обстріли Дебальцевого
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій