48-річний Іван Ткачина загинув 22 квітня 2022-го у селищі Коротич, що на Харківщині. Того дня російська армія завдала удару по вантажному терміналу Нової пошти, де він працював водієм.

Через секунд 10-15, снаряд розірвався

«Снаряд, який прилетів, одразу не здетонував - лише загорілася машина, тому ніхто спершу не зрозумів, що сталося. Іван із колегою кинулись гасити автомобіль вогнегасниками. І тоді, через секунд 10-15, снаряд розірвався. Іван виявився єдиним загиблим», – розповіла колега Євгенія Кшнякіна.

Іван Ткачина був родом із Харкова. У вільний від основної роботи час підпрацьовував таксистом. Чоловіка пригадують спокійним і товариським.

Із початком повномасштабної війни Іван відправив дружину з дітьми до Болгарії. Попри те, що вони не хотіли їхати, наполіг – так буде безпечніше. Сам же перебрався з батьками до села, що за 50 кілометрів від Харкова. Звідти продовжував їздити на роботу.

«Щодня на початку зміни, коли Іван сідав у автомобіль, робив фото і надсилав дружині й дітям: мовляв, у мене все добре, ось тато приїхав на роботу, не переживайте. А того дня чомусь не відправив. Забув, чи не встиг. Коли ракета вибухнула – батьки почули це у своєму селі. Почали дзвонити синові, але телефон уже не відповідав. Іван працював усе життя, щодня. Інакше не міг. Навіть машину лагодив уночі, щоби зранку вийти на маршрут і нікого не підвести. Любив усіх довкола більше, ніж себе… Справжній працелюб, надійна людина, на яку можна було покластися», – розповіли у Новій пошті.

В Івана Ткачини залишилися батьки, дружина і двоє дітей.

Історія з instagram каналу Victims of russia.