Вікторові Лисенку було 49 років. Він загинув 20 серпня 2022 на власному подвір’ї в селі Омельник на Запоріжжі. У ті серпневі дні ворог щільно обстрілював населені пункти області, руйнуючи цивільну інфраструктуру та відбираючи життя людей.

Через 20 хвилин Віктор стік кров'ю у мене на руках

«Близько 18:00, коли почався обстріл, чоловік був на подвір'ї. Уламки снаряду влучили в його печінку. Він ще сам зміг прибігти до мене, кричав, що його поранило. Через 20 хвилин Віктор стік кров'ю у мене на руках. Згодом на нашому подвір'ї ми знайшли 16 вирв від снарядів», – розповіла Леся, дружина загиблого.

Віктор Лисенко народився в селі Червоний Яр Запорізької області. Мешкав у селі Омельник. Закінчив місцеву школу. Працював у сільському господарстві, був одноосібником, обробляв землю. Навіть під час повномасштабної війни обробляв і свої землі, і землі родини.

«Він був дуже спокійним, роботящим. Ніколи нікому не відмовляв у допомозі. Любив полювання. Мріяв про онуків. І дуже чекав перемоги. Вже минуло більше року, а я не можу забути все, що сталося», – сказала дружина загиблого.

Віктора поховали в рідному селі. У нього залишилися дружина та двоє синів.

Історія з instagram каналу Victims of russia.