Денис Бережний загинув 22 березня 2023 року в селі Маркове на Донеччині. У будинок, де він перебував, влучив ворожий снаряд. Тіло Дениса знайшли під завалами. Йому було 36 років.

Через два дні його тіло знайшли під завалами після прильоту

Денис Бережний народився у місті Часів Яр на Донеччині. У восьмирічному віці втратив батька. Дениса зі сестрою Світланою виховувала мама. Після закінчення Часовоярської школи №17 вступив до Бахмутського індустріального фахового коледжу на економічний факультет. Денис мав інвалідність 3-ї групи.

«З дитинства він зростав набожним, щонеділі ходив до церкви. Їздив у храми Донеччини – у Святогірськ, в Бахмут. Там допомагав, прислуговував. Мій брат був дуже доброю людиною. Нікого не образив ні словом, ні вчинком», – розповіла сестра Світлана Бережна.

Під час повномасштабної війни Денис був паламарем у храмі святих Бориса і Гліба в місті Часів Яр.

«Він завжди намагався вчасно приходити до храму. Після прильоту в його будинок у грудні 2022 року, Денис попросився жити у церковний будиночок. Тут мешкав приблизно два чи три тижні», – розповів настоятель церкви, протоієрей Олег Кручинін.

Світлана Бережна просила брата виїхати з міста, яке нещадно обстрілювали російські військові. Денис евакуювався у селище Вишнівець Тернопільської області. Мешкав у гуртожитку. У Вишнівці Денис також ходив у місцевий храм допомагати. Втім він прагнув повернутися додому, на рідну Донеччину. Відкладав кошти, які отримував як переселенець.

Востаннє сестра говорила з Денисом 20 березня.

«Він запевнив мене, що все буде добре. А через два дні його тіло знайшли у селі Маркове Краматорського району – під завалами після прильоту. Це село якраз неподалік нашого рідного Часового Яру», – каже Світлана Бережна.

У Дениса Бережного залишилися сестра, племінниці та свояк.

Історія з instagram каналу Victims of russia.