Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Миколайович Ткаченко

«Була спроба заарештувати й розстріляти мене»

переглядів: 582

Як для всього українського народу, війна – це велика трагедія. Вона пройшла чорною смугою через мою родину, через всіх щасливців, через кожного українця.

Мій старший син був депутатом Щасливської міської ради, а зараз депутат Щасливського району, єдиний представник у районній раді від міста Щастя. У місті Щастя зараз близько 8,5 тисяч населення, було до війни 12,5 тис. Молодший син, Віталій, перший військовий комендант міста, майор на той час міліції, зараз майор поліції, заступник начальника Щасливського райвідділу поліції.

7 квітня 2014-го було взято в Луганську будівлю обласного управління СБУ. Була спроба заарештувати й розстріляти мене 26 травня 2014 року. Мене попередив старший син про те, що за мною поїхали. Я прийняв рішення – читаючи «Отче наш», сів у свою машину й путівцями, через дачі пішов на Старобільськ.

Моєму синові, який потрапив в полон, зламали руку, заступнику зламали ніс, два ребра. Мені довелося в 65 років захищати своє місто, свою вулицю, свою сім’ю, свою область і свою Україну. Сім’ю довелося вивезти – онучку, невістку, дружину в Суми, там купив будинок, поселив їх, вони там жили два з половиною роки.

Рано на той світ пішла моя дружина. Вона не перенесла полону старшого сина, Пантелея. П’ять років тому її не стало. Усе вплинуло на стан мого здоров’я. Я переніс три операції. Мені далася війна дуже важко.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Щастя 2014 Текст Історії мирних жінки чоловіки 2014 переїзд втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій