Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Савченко

«Був обстріл, пошкодило дах, у нас там тварини, шкода їх»

переглядів: 1140

Ми жили в Київському районі Донецька, у приватному секторі. Був обстріл – пошкодили дах. Треба було ремонтувати будинок. Коштів не було, а взимку там холодно. Тому ми приїхали сюди, у Святогірськ.

Був обстріл, пошкодило дах, у нас там тварини, шкода їх

Були зливи, сніг, це все по стінах текло, заливало. Якщо б ще трохи – і будинок розвалився б, напевно. Приїжджаємо. Будинок не можна залишати без нагляду. Часто їздимо, бо в нас там тварини, шкода теж.

У Святогірськ я і до війни приїжджала. Знала ці місця та дружила з місцевою мешканкою. Ось ми і приїхали до неї. Потім познайомилися із сусідкою, Катериною Павлівною, і стали жити разом. Утрьох ми тут, у будинку, живемо: я з чоловіком і Катерина Павлівна. Разом ведемо господарство. Я допомагаю. Вона – жінка у віці. До крамниці ходжу, прибираю на городі. Усе разом робимо.

Був обстріл, пошкодило дах, у нас там тварини, шкода їх

У чоловіка травма в шахті була. Як всі чоловіки, до лікарні він не хоче ходити. Інсульт недавно переніс, ледве-ледве ходить. Треба йому оформляти групу, але він не хоче йти до лікарні, важко йому.

Був обстріл, пошкодило дах, у нас там тварини, шкода їх

Перш за все бажаємо один одному миру, щоб швидше все це закінчилося. І ми б вільно могли їздити в гості, як це раніше було.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2019 Відео Історії мирних пенсіонери 2019 переїзд зруйновано або пошкоджено житло безпека та життєзабезпечення літні люди (60+)
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій