Логвиненко Богдан, 11 клас, Запорізька гімназія № 6

Вчитель, що надихнув на написання есе: Кочергіна Світлана Віталіївна

«Чому бути українцем – це моя суперсила»

Бути українцем - це велика честь, гордість та невичерпне джерело сили, що надихає. Україна - це країна багатих традицій, величної історії, волелюбних, мужніх, працьовитих та добрих людей. Бути українцем означає нести та примножувати ці цінності, формуючи власну ідентичність.

Першою суперсилою, джерелом нашого історичного спадку і культурної самосвідомості є рідна українська мова. Вона дозволяє нам виражати свої думки, почуття та ідеї з унікальною емоційною силою, згуртовує наше суспільство. В часи війни мова стає зброєю, захистом і символом нескореності. Українці нарешті почали усвідомлювати цінність рідної мови, україномовних людей стає більше, а розмовляти українською – круто.

Друга суперсила - це історія. Україна має давню історію, багату на події, героїчні моменти та темні болючі сторінки. Наші пращури були свідками та учасниками численних подій, що вплинули на весь світ.

Україна дуже довго йшла до здобуття незалежності. І це надбання український народ готовий відстоювати ціною власного життя. Героїзм та мужність наших військових, активний волонтерський рух, допомога простих людей не залишають жодних сумнівів, що Україна обов’язково переможе.

Ще однією суперсилою є культура, багата і різноманітна, вона змогла вижити серед насаджуваних зовні культур. Українська музика, живопис, література вражають своєю красою. Народні обряди, традиції, які передаються з покоління в покоління, підтримують наш зв'язок з минулим і роблять нашу культуру унікальною.

Бути українцем - це також велика відповідальність. Ми маємо обов'язок відстоювати свою свободу та незалежність, берегти спадкове надбання, підтримувати українську мову, вивчати історію та культуру нашої країни і передавати ці знання молодшим поколінням.

Бути українцем - це велике благословення, і ми повинні бути завжди готові захищати та прославляти нашу країну, бо це і є наша суперсила.