Артур Азаров загинув 14 березня 2022 року від російського авіаудару по приватному будинку у Маріуполі. Чоловікові було 32 роки.

Будинку вже не було, тільки три тіла

Артур із однорічним сином і дружиною жили в мікрорайоні «Східний», який російські військові обстріляли 24 лютого 2022 року, у перший день повномасштабної війни. Тоді сім’я переїхала до будинку матері Артура – у селище Волонтерівка Кальміуського району. Утім і звідти родина виїхала, адже там зникли вода і світло. До того ж чоловік вважав, що в центрі міста буде безпечніше. Також була надія на «зелений» коридор та евакуацію.

Так уся родина опинилася у приватному будинку знайомих на вулиці Матросова у Центральному районі.

14 березня сталася трагедія.

«Після чергового авіанальоту сусіднього будинку вже не було, тільки три тіла. Вибуховою хвилею знесло й частину нашого будинку. Я не встигла з сином попрощатися. Він загинув миттєво. Я знаю, що таке гробова тиша. Це – коли ти не чуєш своїх дітей», – розповіла мати загиблого Ірина.

Артур закінчив Приазовський державний технічний університет за спеціальністю «Технологія машинобудування». Працював на металургійному комбінаті «Азовсталь» майстром дільниці цеху ремонту рухомого складу. Згодом – логістом у компанії «Кришталева питна вода».

«Сина поважали. Він мав багато друзів і завжди летів на допомогу. Від початку бойових дій говорив: «не переживай, мамо, я впораюся, все буде добре. У мене разом із серцем відірвали крила», – сказала Ірина.

15 березня від обстрілу на тій ж вулиці загинула дружина Артура – Надія. Разом вони були з 2019-го року. Надії було 33.

В Артура Азарова залишилися маленький син, брат і батьки. Поховали чоловіка на Старокримському кладовищі у братній могилі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.