26 травня 2024 виповнюється рік з дня ракетного удару по психлікарні в Дніпрі. Тоді ракета армії РФ влучила в триповерхову будівлю – там був денний стаціонар для людей із психічними захворюваннями. На момент вибуху в закладі перебувало понад 20 співробітників і 40 пацієнтів. Частина споруди обвалилася. Четверо людей загинули, ще 32 були поранені. Матеріал Радіо Свобода.

Медична директорка лікарні Тетяна розказує: під час атаки загинула одна співробітниця – фахівчиня з медичної статистики, ще семеро були поранені.

Будівля лікарні зазнала суттєвих пошкоджень

Психіатрична лікарня Дніпра, пошкоджена ракетою 26 травня 2023 року. Світлина зроблена у травні 2024 року

Будівля зазнала суттєвих пошкоджень, її поки не відновлюють.

Весь персонал спершу перевели до іншого корпусу, а потім – для лікарні облаштували цілий поверх в іншому закладі.

Будівля лікарні зазнала суттєвих пошкоджень

У новому приміщенні

У нове приміщення заїхали в березні. Свіжий ремонт, світлі стіни, всюди чистота й квіти – у таких умовах бути приємно і хворим, і персоналу.

Будівля лікарні зазнала суттєвих пошкоджень

Психіатрична лікарня Дніпра зараз працює в іншій будівлі

Тут лікарі надають консультації, працює денний стаціонар.

Будівля лікарні зазнала суттєвих пошкоджень

У кабінеті дитячого психіатра

"Пацієнтів після переїзду побільшало", - каже керівниця.

«Колектив ми не втратили: скільки у нас було співробітників, стільки й лишилося. Кількість пацієнтів збільшилася – як психіатричних, так і тих, хто звертається за психологічною допомогою. Це дуже затребувано під час війни. Депресії, панічні атаки – дуже багато людей, які мають такі стани. Кожен лягає спати й боїться, що прилетить… Ми також обслуговуємо дитяче населення: п’ятеро психотерапевтів у спеціально обладнаних кабінетах, з іграшками – працюють з дітками. Ми обслуговуємо все місто», – зазначила вона.

Copyright (c)2022 RFE/RL, Inc. Used with the permission of Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.