Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Ігорівна Бабич

«Будинок згорів разом з усім, що в ньому було»

переглядів: 153

Ми з чоловіком жили в Маріуполі. Мали власний будинок. Коли почалася війна, нашому синові було два з половиною роки. Чоловік працював. Я була в декретній відпустці. У червні мала б віддати дитину в дитячий садочок і вийти на роботу. Війна повністю змінила наше життя. Будинок згорів разом з усім, що в ньому було. В кінці лютого ми виїхали з Маріуполя. 

Батьки вдруге залишилися без житла. Вони з Луганської області. Два роки тому втратили там квартиру й переїхали до Маріуполя. Тепер знову залишилися без нічого. Їм тяжче, ніж нам. Ми молоді, а їм по 59 років.  

Складно, коли немає свого куточка. У нас залишився тільки автомобіль – більше нічого немає. Дякуємо Фонду ЯМаріуполь за те, що допомагає речами. 

Спочатку я з сином поїхала в Західну Україну. Місцеві жителі до нас добре поставилися. Надали будинок і навіть не вимагали орендну плату. Ми платили тільки за комунальні послуги. А потім сказали, що повертається власниця будинку, і попросили звільнити помешкання. Ми переїхали в Кривий Ріг. Чоловік не з нами, він працює в іншому місті. Але тут ми ближче до нього. Коли його відпускають, він до нас приїздить.

Найголовніше – це життя, а решта – наживне. Ми віримо в нашу перемогу. Хочемо, щоб наші військові вигнали росіян з України.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій