Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Яна Дубицька

«Боїшся, що дах упаде на голову»

переглядів: 913

2014-й рік це був. Дуже в нас тут стріляли. Ми стояли ввечері на вулиці, снаряди літали над хатою. Ось тоді особливо страшно було, коли я з моїми чотирма дітьми сиділа в підвалі, а все десь поруч вибухало...

Боїшся, що дах упаде на голову

У нас постраждали вулиці, будинки. Мої діти тоді до того перелякалися, що Микита [тоді зовсім] маленький, боїться навіть зараз, коли грім гримить. Або якщо десь далеко чує постріли, він одразу тікає в хату. Він боїться цього.

Боїшся, що дах упаде на голову

Останнім часом тихо, але бувають ще постріли, чути, що десь гупають, десь стріляють. Ось учора теж було чутно. З якого боку – незрозуміло. Страшно, дуже страшно. Страшно за дітей.

Я хочу, щоб вони добре вивчилися. Підняти їх на ноги. І щоб далі пішли вчитися, щоб нормальні виросли діти. Важко, але намагаюся щосили.

Спасибі, що «гуманітарки» допомагають. Від Ріната Ахметова я завжди отримую. Велике спасибі йому за це, виручає. Це дуже рятує нас. Я сама діток тягну щосили, як можу. Одягаю і навчаю.

У нас куток у будинку обвалився цілком. Тріщини пішли від того, що будинок трясеться, коли вибухи. Тріщини пішли всюди. Ледве все тримається. Боїшся, буває навіть, що і дах впаде на голову.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новотроїцьке 2016 Відео Історії мирних жінки діти 2014 2016 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми малозабезпечені
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій