51-річний Олександр Курбанов загинув 22 червня 2022 року в селищі Золочів Харківської області. Вночі у двоповерховий багатоквартирний будинок на вулиці Літвінова, де він мешкав із цивільною дружиною Ларисою, влучила російська ракета. Обоє вони загинули. Також із-під завалів дістали тіло їхнього сусіда – Олександра Звєрєва.

Бігали до її матері в підвал ховатися від обстрілів

Олександр Курбанов був родом зі Золочева. Закінчив школу №3. Служив у армії. Був різноробочим, підприємцем, останній період життя працював таксистом. Любив відпочинок на природі та подорожі. Знайомі пригадують його добрим і працелюбним.

«Мій рідний батько загинув ще у 2000-их роках. Коли моя мама Лариса почала жити із Олександром, у нас із ним склалися дуже теплі стосунки. Могли поговорити по-чоловічому, порадитися, разом поїхати на риболовлю. Я часто приходив із дружиною і дітьми до них в гості. В Олександра з мамою були дуже гарні стосунки. Вони любили одне одного, жили душа в душу», – розповів Євгеній, син Лариси.

Після початку повномасштабної війни Олександр із Ларисою залишалися в селищі. Бігали до її матері в підвал ховатися від обстрілів. Адже укриття в їхньому будинку не було. 22 червня 2022 року вони пішли додому переночувати й уже не прокинулися. Разом із Олександром і Ларисою загинула їхня улюблена кішка Пуся.

В Олександра Курбанова залишився син.

Історія з instagram каналу Victims of russia.