Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Гомзякова

"Безмежно люблю та сумую за мамою"

переглядів: 80

18 березня 2022 року російські військові обстріляли багатоповерхівку на проспекті Металургів, 117 у Маріуполі. Від влучання снаряду загинули 51-річна Юлія Гомзякова, її батько Євген Бондарев та син, якого звали також Євген.

Безмежно люблю та сумую за мамою

Юлія народилася в Маріуполі. Навчалася у Приазовському державному технічному університеті на механіко-машинобудівному факультеті. Також здобула другу вищу освіту в університеті в Донецьку – за спеціальністю «економіка». Працювала у податковій інспекції в Маріуполі.

Юлія мешкала в багатоповерхівці на проспекті Металургів, 117 разом із сином Євгеном. Із початком повномасштабного російського вторгнення до неї з Лівобережного району Маріуполя переїхали батьки. Тато Євген Григорович незадовго до цих подій пережив операцію на серці і спускатися в укриття не міг.

18 березня 2022 року мама Юлії, Валентина, не була в помешканні доньки – вона пішла до їхнього з чоловіком дому на лівому березі, щоби взяти ліки.

Юлія з татом і сином були в квартирі, коли в багатоповерхівку на проспекті Металургів поцілив снаряд. Він пройшов через дах та 9-й поверх і дістався 8-го – саме там перебувала родина. Тіла загиблих згоріли, їх розчавило плитами.

«Безмежно люблю та сумую за мамою», – сказала Аліна Гомзякова, дочка загиблої.

У Юлії Гомзякової залишилися донька, мама, сестра та інші родичі. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій