Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тамара Павлівна Засульська

«Без дітей дуже важко, ми не бачилися вже три роки»

переглядів: 539

До війни я проживала в Донецьку, а зараз є тимчасово переміщеною особою. У нас було хороше життя, я працювала, але з початком військових дій довелося все кинути і виїхати. Наш будинок не постраждав, але я позбулася роботи. Тут чоловік доглядав за своєю хворою мамою, вона померла, а тепер і він хворіє, я доглядаю за ним.

Для нас все змінилося на початку квітня 2014 року, коли почалися бойові дії і з'явилися блокпости. До червня я продовжувала працювати, але потім чоловік захворів і мені довелося переїхати. Там залишилися діти, онук, а проїхати до них неможливо. Вже роки три ми не бачилися, спілкуємося тільки по відеозв'язку. Без дітей дуже важко.

Без дітей дуже важко, ми не бачилися вже три роки

У нас тихо, ми далеко від лінії розмежування, бойових дій тут не було. Дуже хочеться, щоб відкрили блокпости, щоб було доступно медичне обслуговування. Зараз вся пенсія йде на лікування, чоловік лікується вдома.

У селі аптеки немає, щоб купити шприци, мені треба їхати в Курахове. У нас закрили і лікарню. Щоб отримати пенсію і заплатити за комунальні послуги, мені треба їхати 60 кілометрів. Доводиться кожен раз наймати машину, тому що автобусне сполучення дуже погане. Все це дуже важко. Наше життя змінилося в гіршу сторону.

Мрію, щоб настав мир, і ми могли вільно пересуватися, зустрітися з дітьми. Дуже хочеться миру.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2021 Текст Історії мирних пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я робота літні люди (60+) обстріли Донецька розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій