77-річний Олександр Малашенко помер під час повномасштабної війни у селі Старомлинівка Донецької області. Від березня 2022-го Старомлинівка потрапила в російську окупацію. Родичі Олександра розповідають, що місцеві мешканці залишилися без доступу до медичних послуг і ліків.

Залишилися без доступу до медичних послуг і ліків

«Не було світла, ліків і лікарів», – сказала дочка Олександра, Ірина Суликова.

У її тата була легенева хвороба, яка загострилася. 2 червня 2022 року 77-літній чоловік, не маючи належного доступу до медицини, помер.

Олександр був родом із Луганської області. До села Старомлинівка переїхав у 1974-му разом із дружиною і старшою донькою Тетяною. Через рік у них народилася дочка Ірина.

До пенсії майже 40 років Олександр працював у сільському господарстві, був бригадиром. Неодноразово його відзначали нагородами за сумлінну працю.

«Батько був дуже доброю людиною, а також вольовою, щирою і позитивною», – розповіла Ірина Суликова.

Коли у березні 2022 року російські військові окупували Старомлинівку, Олександр із дружиною Валентиною відмовилися покидати рідний дім, який будували самотужки...

10 вересня 2022 Валентина Малашенко також померла від неможливості отримати медичну допомогу. Вона мала хворобу щитоподібної залози й потребувала ліків, які під час окупації та бойових дій дістати було ніде.

В Олександра Малашенка залишилися дві доньки й онуки. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.