26 лютого 2022 року, приблизно о 16:30, в село Бабинці Київської області заїхала колона російських військових з літерою «V» на техніці. Назустріч за кермом власного автомобіля їхав місцевий мешканець Василь Яценко. Разом із ним було ще двоє його товаришів.

Батько загинув на місці

«Зненацька російські військові відкрили вогонь з автоматичної зброї. Батько загинув на місці. В одного з його товаришів було незначне поранення вуха, а в іншого – поранення нижньої щелепи. Загалом в автомобілі ми нарахували 30 отворів від куль», – розповів син загиблого Федір Яценко.

Василеві Яценку був 71 рік. У 1978-му він здобув освіту в індустріальному технікумі в Києві за спеціальністю «механік склоформівних машин». Працював на Бабинецькому склозаводі механіком, потім – начальником механічного цеху. Любив займатись ремонтом та обслуговуванням фермерського обладнання і взагалі різної техніки.

«Останнім часом він любив відвозити до школи та дитячого садочка своїх онучок Антоніну та Тіну, а потім – забирати їх звідти», – розповів Федір.

Син пригадує батька дуже доброю, відкритою і щирою людиною, чудовим сім'янином, вірним другом і патріотом України.

У Василя Яценка залишилися дружина Тетяна, троє дітей – Юрій, Ольга та Федір, а також онуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.