2 квітня 2022 року ворог обстріляв село Лимани на Миколаївщині. 68-річний Олександр Горбатков із дружиною саме вийшли на город, коли у їхньому дворі розірвався снаряд. Олександр отримав важкі осколкові поранення. 4 квітня його серце зупинилося в лікарні Миколаєва. Дружина загиблого Валентина отримала легке поранення.

Бачу – навколо пилюка, він лежить, кричить, але я нічого не чую

«Того дня було два прильоти. Перший снаряд розірвався біля сільськогосподарської техніки. Поруч був дерев’яний паркан, який загорівся. Олександр прибіг до мене в погріб, а потім, коли вже наче заспокоїлося, ми пішли на город набрати води, в нас там свердловина. Я трохи відійшла від нього. У якийсь момент повертаюся і бачу – навколо пилюка, він лежить, кричить, але я нічого не чую. Другий приліт був у нашу свердловину. Потрапити в лікарню тоді була ціла проблема. Онук наважився та приїхав, забрав дідуся у лікарню. Першу операцію Олександр переніс більш-менш, а на другий день, після наступної операції, помер».

Олександр Горбатков народився та жив у Лиманах. Працював водієм на різних підприємствах, у місцевій сільраді. Любив роботу на землі. Умів ремонтувати техніку – трактори та машини.

«Він до останніх днів працював на землі. Переживав, щоби все вчасно посіяти, щоби вчасно орендувати комбайн. Земля – це для нього все було. Люди завжди про нього добре відгукувалися. Чоловік був активним мешканцем – так званим «депутатом по вулиці». Характер мав такий, що усе і всюди хотів встигати. Він був хазяїн. Для сім’ї був усім. Дбав про дітей, дуже любив онука і багато займався з ним. Допоміг йому вступити в університет, але так і не дізнався, що онук отримав диплом», – розповіла дружина Олександра, Валентина.

В Олександра Горбаткова залишилися дружина, син, дочка, онук та брат.

Історія з instagram каналу Victims of russia.