Привіт, Святий Миколай!

Пише тобі Ксеня. Мені 6 років. Я народилась у місті Новопсков, але через війну живу у місті Скала-Подільська. Це місто дуже гарне, але я сумую за домом.

Тут у мене багато друзів, бо я пішла до школи. У нас гарна вчителька, вона розказує нам всілякі цікаві історії і вчить писати та рахувати. Я вчусь дуже старанно, але ще не всі літери можу писати, тому мені допомагає мама.

Я сумую за татом. Він зараз на війні.

А ще сумую за дідусем та дядьком. Вони у мене всі військові, тому всі воюють і захищають нас. Іноді мені стає дуже страшно і тоді я говорю з татом, і мені стає спокійніше. Мій тато сказав, що треба бути сміливою і тоді ми переможемо. Я дуже стараюсь допомогти нашим військовим. Ми з мамою пекли печиво на благодійний ярмарок, ходили на концерт. Щоб допомогти нашим військовим, ми з мамою віднесли до школи залізні баночки, для того, щоб зробити свічки. Тоді нашим захисникам не буде темно і страшно.

Я кожного вечора молюсь, щоб ми перемогли і мої рідні приїхали до мене пити чай з тортиком. А ще молюсь, щоб моя бабуся і дідусь не хворіли, бо вони лишились в окупації і у них немає ліків.

Мені не вистачає мого ліжечка, моїх домашніх тварин, адже їх довелось лишити в окупованому місті Біловодськ. Сумую за своїми іграшками та гарними сукнями. У мене було так всього багато, воно все таке гарне. Але тато каже, що коли ми переможемо, то обов’язково все заберемо.

Зараз я хочу поділитись з Миколаєм добром, бо добра ніколи не буває забагато.

Я вдячна всім нашим воїнам, які нас захищають. Я знаю, що їм дуже тяжко і холодно, але вони сильні і мужні. Вони все витримають. Я вдячна тьотям, які давали мені багато одягу, їжі та солодощів. Мама каже, що їх звати «волонтери». Вони дуже добрі і у них завжди є для мене цукерки. Ці тьоті допомагали і моїй маленькій сестричці Яринці. Їй 10 місяців, тому їй потрібно дуже багато памперсів і фруктових пюре. А ще вона дуже любить печиво, тому волонтери нам давали також і печиво. Вдячна тьоті, яка пустила нас жити у свою квартиру. У мене тут є свою кімната, вона дуже гарна. Вдячна мамі і татові, бо вони мене дуже сильно люблять і роблять для мене різні сюрпризи.

У тебе, Миколаю, я хочу попросити щось смачненьке для моєї маленької сестрички, вона у мене смішна. Я мрію про лего, але я знаю, що ти дуже зайнятий, тому у цьому році мені нічого не потрібно.

Хай тато скоріше приїде додому. Купи йому квиток на поїзд до нас. Або поклади йому під подушку теплі шкарпетки, бо у нього іноді мерзнуть ніжки. Я чула як це казала мама.

Веселих новорічних свят!