50-річна Валентина Логвиненко загинула 14 березня 2022 року біля села Гавронщина на Київщині. Автівку, в якій вона евакуювалася, російські військові розстріляли з кулемета. Поряд загинув 14-річний син Валентини, Максим, а також троє людей із села Здвижівка.

Автівку російські військові розстріляли з кулемета

Валентина мешкала у Святошинському районі Києва. За фахом була економісткою. У 22 роки познайомилася із майбутнім чоловіком Олександром Логвиненком. У подружжя народилися донька Яна і син Максим. Понад 15 років Валентина працювала продавчинею в магазині оптики.

«Вона була дуже доброю господинею і чудовою матір'ю. Прекрасно готувала», – розповіла сестра чоловіка загиблої Людмила Логвиненко.

У перший день повномасштабної війни Валентина з чоловіком та сином виїхали з Києва у село Здвижівка Бучанського району. Там мешкала мати Олександра. Та невдовзі це село захопив ворог. Сім’я вирішила евакуюватися. Вони виїхали з колоною інших авто у напрямку селища Макарів. В машину Логвиненків сіли ще троє людей зі Здвижівки. Дорогою почався обстріл, піднялася пилюка, дим і колона розсипалася. Валентина та Олександр не побачили, куди поїхали перші авто і вирішили зупинитися в селі Гавронщина на ніч.

«Зранку вони знову спробували виїхати. Їхнє авто рухалося останнім. Пізніше свідки розповіли, що російський бронетранспортер виїжджав тричі на день із рейдом по селу. Коли він порівнявся із машиною Саші і Валі, то почав без попередження обстрілювати авто з кулемета. Усі в машині, крім брата, загинули. Коли обстріли припинились, він вибрався з автомобіля. Поранений, дійшов до найближчої хати і впав. Місцеві надали йому першу допомогу. Приїхали російські медики. Сказали, що нічим не можуть допомогти, що до ранку він стече кров'ю. Але місцевим вдалося зупинити кровотечу», – розповіла Людмила.

Господар будинку, який прихистив Олександра, витягнув тіла загиблих із машини та закопав їх неподалік місця трагедії. Коли наприкінці березня 2022 року ЗСУ звільнили Київщину, тіла ексгумували. Загиблих поховали у Вишневому.

У Валентини Логвиненко залишилися донька Яна зі сім’єю, чоловік та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.