Артем Катела загинув у Маріуполі 29 березня 2022 року. Він готував їжу біля свого будинку, коли почався обстріл. Артем помер від втрати крові, так і не прийшовши до тями. Йому було 29 років.

Ну, що ж... Війна, пані та панове

Артем був новинарем, а в останній рік життя очолював медійну службу баскетбольної команди «Маріуполь». Працював також коментатором баскетбольних матчів.

Артем був фанатом саги «Зоряні війни» і Кіновсесвіту Marvel. Обожнював яхтинг, як і його батько. Разом вони здобули чимало нагород.

«Для багатьох це був просто добрий хлопець, який верхи на своєму велосипеді кружляє вулицями рідного міста», – написав про Артема друг.

«Артем був моїм найкращим другом понад сім років. Його пригадую тим, хто завжди вислухає, підтримає, дасть пораду і в той же час постібеться з моїх пригод – це завжди було в позитивному і навіть турботливому тоні. Він був дуже мудрим, активний у спорті, гік ще той – у доброму сенсі. Він був просто класний! Мені не віриться, що не можу більше приїхати до рідного міста і зустрітись з ним за кавою у районі «1000 дрібниць», де він жив. Але це так… Коли говорю про нього, то згадую як друга, який був зі мною щирим і вірним попри все», – додала близька подруга Валерія.

На початку повномасштабної війни Артем писав у соцмережах: «Ну, що ж... Війна, пані та панове. Вона вже тут, у нас вдома. У нашій рідній Україні. Ми всі знаємо, хто є нашим ворогом… Не буду багато тут писати, лише перекладу цитату зі свого улюбленого серіалу: «Війна і пекло – не одне й те саме. Війна – це війна, пекло – це пекло, й перше набагато гірше. До пекла потрапляють лише грішники, там немає невинних, а на війні таких дуже багато. Бережіть себе і своїх близьких! Все буде Україна!»

Історія з instagram каналу Victims of russia.