75-річна Анастасія Ружинська загинула 31 березня 2022 року в селі Киселівка на Миколаївщині. Жінка саме йшла додому від будинку сестри, коли почався ворожий обстріл. Анастасія стала бігти, аби сховатися у льосі, але не встигла.

Анастасію поховали у власному дворі

Анастасія Ружинська була родом з міста Калуш Івано-Франківської області. Більшу частину свого життя мешкала на Миколаївщині. Тяжко працювала на різних господарствах у селі: на полях, була дояркою, доглядала за худобою. Анастасія також мала і власне чимале господарство, про яке дбала. За життя фото Анастасії висіло на дошці пошани у Киселівці, її дуже поважали за трудолюбивість.

«Мама була «польовою» людиною, – пригадує Ольга, дочка Анастасії. – Ми, діти, теж допомагали їй у праці на полях. Тоді ще не було такої техніки. Трактор підвіз, а ми вже кошиками носили врожай. Також розкидали сіно по годівницях для тварин. Мама працювала багато, до ночі. Була щедрою людиною. Її дуже поважали. Всі люди в селі – за нею душею і серцем. Вона мала авторитет серед жителів і якось навіть балотувалася в місцеві депутати».

Анастасію Ружинську поховали у власному дворі. Довгий час перепоховати пенсіонерку не було змоги, оскільки село Киселівка перебувало під постійними обстрілами, а кладовище було заміноване.

В Анастасії Ружинської залишилися дочка, син, онуки та дві сестри.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/