Аліса Губанова загинула 13 березня 2022 року в Маріуполі. Вона вийшла на вулицю, щоби зустріти чоловіка, який вирушив по воду та довго не повертався, й потрапила під мінометний обстріл. Алісі було 32 роки.

Аліса загинула миттєво. Дочці поранило руку

Аліса з чоловіком Сергієм та дочкою Мирославою, якій на той час було два з половиною роки, переховувалися від обстрілів у багатоповерхівці на бульварі Шевченка. 13 березня Сергій пішов по воду, його не було близько двох годин.

«Дружина почала хвилюватися. Разом із дочкою вона вийшла з будинку. У той момент поблизу сусіднього під'їзду впала міна. Аліса загинула миттєво. Дочці поранило руку», – розповів Сергій.

16 березня Сергій із маленькою Мирославою виїхав із міста. Через три дні повернувся. Знайшов домовину, хрест, вінки та поховав дружину.

Аліса Губанова народилася та жила в Маріуполі. За освітою – філологиня. Від першого шлюбу виховувала доньку Марту 2012 року народження. Під час повномасштабної війни Марта зі своїм татом були в іншому місті. Аліса перебувала в декретній відпустці з маленькою Мирославою.

«Вона робила картини з бісеру, малювала, в'язала, захоплювалася фотографуванням. Любила спорт і подорожі. Була життєрадісною людиною», – сказала подруга Аліси, Юлія.

В Аліси Губанової залишилися дві дочки, чоловік та сестра.

Історія з instagram каналу Victims of russia.