44-річна Аліна Козир загинула 5 жовтня 2023 року в селі Гроза на Харківщині. Вона була на поминальному обіді за чоловіком Андрієм – українським захисником. Близько 13.00 російська армія завдала удару по кафе, де на поминки зібралося багато людей. Поряд із Аліною загинула її донька Ліза, син Денис із невісткою Ніною і свахою, мама, тато та інші родичі.

Аліна разом із донькою приїхали в Україну, усього за день до ворожого удару

Аліна Козир народилася в селі Гроза. Її пригадують позитивною людиною. Аліна любила прогулянки, вільний час охоче проводила з рідними. Останній період життя працювала покоївкою в готелі у Польщі. Туди родина переїхала ще до повномасштабного російського вторгнення в Україну. Після 24 лютого 2022 року чоловік і син Аліни повернулися на Батьківщину, аби боронити її від ворога.

«Це дуже хороша родина. Усі усміхнені, чуйні та щирі. Люди, з якими приємно було бути поруч», – розповіла найкраща подруга Аліниної доньки, Діана Ревенко.

У березні 2022 року чоловік Аліни Козир загинув під Попасною. Через російську окупацію Грози у той період його поховали на Дніпропетровщині. Щоби перепоховати Андрія, дружина Аліна разом із донькою приїхали в Україну у жовтні 2023, усього за день до ворожого удару по їхньому рідному селу.

Російські солдати вбили три покоління родини Козир.

Історія з instagram каналу Victims of russia.