В Кримському Луганської області я проживала до 2014 року. Але 15 лютого в 2015 році нас вивезли військові, тому що нашу вулицю дуже сильно бомбили "градами". І нас всіх з вулиці: хто сам виїхав, а когось військові вивезли в Лисичанськ, в МЧС. Потім нас всіх стали розподіляти, хто куди їде. Нас залишилося шістнадцять чоловік, і нас вивезли в село Смольяніново, поселили в садочок. Ось там нам фонд Ріната Ахметова допомогу нам надав.

Нас як в 2015 році вивезли в Смольяніново, так син там залишився з жінкою та двома дітьми. А я повернулася в Кримське. Хату розбомбили, а Червоний Хрест пообіцяв перекрити мені хату, тому я повернулася. Ось тут я проживаю сама.

Аби хтось сказав, що буде війна, я б плюнула цій людині в обличчя. Ніхто не очікував. Навіть не очікували, що у нас будуть знаходитись військові, які і на сьогодні в Кримському.

Люди все бросили і поїхали. Бросили корів, свиней, тому що дуже сильно били нас "Градами". Це неможливо передати! 

У 2015 році я вже жила сама. Ми з сином бросили корову, двох кіз, двох вівців, бросили сорок курей. Все відкрили та все бросили. І не тільки ми - ще пів села бросили все, тому що було неможливо з погребу вилізти - дуже страшно було! Ми це пережили. Повернулися, почали щось робити. Світло та газ нам перебили. З червня 2015 року почали всі повертатися додому.