Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Охріменко

"5 діб у небезпеці: евакуація колекції з «Хортиці» у перші дні вторгнення - це подвиг…"

переглядів: 1085

З початку повномасштабного вторгнення острів Хортиця закритий для відвідувачів. Національний заповідник чи не найпершим в країні провів евакуацію музейних фондів. Зборку та демонтаж виставок почали ще напередодні вторгнення – 23 лютого. Фондовики, наукові співробітники, реставратори - робили все, щоб терміново евакуювати найцінніші експонати. І вже за кілька днів ціла вантажівка найцінніших об'єктів історико-культурної спадщини вирушила на захід України.

Це був абсолютно унікальний досвід. Адже усі існуючі інструкції на випадок подібних загроз не здатні передбачити усіх викликів нової реальності. 

Про те, чим і як живе музей під час війни, про невиправні втрати, про роботу під обстрілами та плани музею на найближче майбутнє розповідає заступниця генерального директора з наукової роботи Національного заповідника «Хортиця» Світлана Охрименко.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2022 Відео Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення робота перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій