Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"24 лютого 2022 я проснулась від вибухів і дуже злякалась"

переглядів: 73

Дорогий Святий Миколаю! Мене звати Кіра, мені 8 років. Коли мама носила мене в животі у 2014 році - вона виїхала з Донецька, бо почалась війна. Ми катались по країні і шукали прихистка - де ми тільки не жили – Приморськ, Маріуполь, Славянськ, Дружківка, Краматорськ, Київ... Але 24 лютого 2022 я проснулась від вибухів і дуже злякалась і ми вже з братом і мамою знову поїхали...

Було дуже страшно. Ми були в Калуші, Сваляві, Мукачево і навіть в Польші, але повернулись знов до Києва, бо моїй мамі треба лікуватися, вона дуже хворіє.

Я весь рік була слухняною і допомагала військовим разом з волонтерами, а також малювала їм малюнки та робила браслети з бісеру. Я гарно вчусь і займаюсь танцями, малюванням, флористикою та театральною майстерністю. Але мені не вистачає павербанка з ліхтариком - бо в Києві зараз дуже багато немає світла, туфельків для танців, бо з попередніх я вже виросла, та купальника з юбкой. Краски і пензля мені вже подарували батьки на день народження. А ще як і всі діти я хочу солодощів та магнітний конструктор.

Але більш за все я хочу, будь-ласка, можна, щоб скоріше закінчилась війна, мені вже набридла і війна, і росіяни. Щоб всі повернулись в свої домівки до своїх близьких і рідних, щоб Новий рік ми всі були разом дома з бабусею і дідусем, і мама швидше одужала.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2022 Текст Історії мирних діти переїзд безпека та життєзабезпечення Лист Святому Миколаю
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій