49-річний Анатолій Зеркаль загинув 20 квітня 2022 року від російських обстрілів села Зелене Поле, що у Волноваському районі на Донеччині. Він отримав мінно-вибухові травми, які були несумісні з життям.

21 квітня тіло загиблого прикопали односельчани

Анатолій Зеркаль народився на Донеччині. Навчався у Великоновосілківському професійно-технічному училищі на тракториста. Працював за спеціальністю у рідному селі. Любив рибалити та доглядати сад біля свого будинку.

«Тато був чуйною людиною, нікому не відмовляв у допомозі. Віддано і важко працював усе життя», – розповіла донька загиблого, Валерія.

Після початку повномасштабної війни Анатолій не хотів покидати рідне Зелене Поле. Казав доньці, що залишатиметься там до останнього.

В обідню пору 20 квітня 2022 року Валерія ще розмовляла з батьком по телефону, а ввечері звʼязок із ним зник.

Як потім з'ясувалося, того дня були сильні обстріли. Анатолій разом із односельчанами ховався в укритті. Коли настала тиша, вирішив поїхати велосипедом до свого будинку, аби подивитися, чи він вцілів. Та невдовзі російська армія атакувала село з міномета. Анатолій не доїхав до своєї оселі 50-70 метрів.

21 квітня тіло загиблого прикопали односельчани. Згодом військові ЗСУ викопали на місці трагедії глибшу яму, де й поховали Анатолія.

У загиблого залишилася донька Валерія зі сімʼєю. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.