Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
В’ячеслав Редько

«2014 рік – це червона лінія, як багато хто говорить, «до» і «після»

переглядів: 835

Війна для мене – це трагедія для регіону, для моєї сім’ї. Я втратив багато друзів і близьких з ідейних міркувань. Але, на щастя, придбав багато друзів, які по-іншому оцінюють ситуацію на Донбасі.

Моя родина не бачила бойових дій, ми виїхали 14 червня 2014-го. Після двотижневої відпустки приїхали до рідні, погостювали кілька днів. Я зателефонував додому запитати, як справи, а мені кажуть, що справи трагічні, і нам не можна повертатися. Зрештою, ми в селі прожили майже півроку.

У грудні 2014-го ми поїхали до столиці шукати житло. Дуже довго шукали квартиру, не так просто було її знайти з донецькою пропискою. Але нам пощастило. Натрапили на прекрасну господиню, ми прожили там три роки. І два роки тому, розуміючи, що процес на Донбасі затягнеться, ми змушені були придбати житло в Києві.

2014 рік – це червона лінія, як багато хто говорить, «до» і «після

2014 рік для мене особисто, для моєї сім’ї, мого регіону – це червона лінія. Як багато хто говорить, «до» і «після». Було нормальне життя, ніхто нічого не підозрював.

Мене дуже засмучують такі речі. Коли люди втрачають сім’ї, родинні стосунки через цю війну, коли люди втрачають тат, мам, дітей – ось це найстрашніше. І дуже неприємно, що я створював усі блага для своєї сім’ї, щоб жити й радіти життю в українському Донбасі, а тепер я не можу скористатися тими благами. Але це — справа наживна.

Якби я потрапив зараз на ту територію, я б не знав, як себе поводити, тому що там зовсім інші правила. Я це розумію та відчуваю.

Звичайно, після того, як люди переживають ці речі, по-іншому ставляться до свого життя. Вони його більше цінують, хочеться прожити його якісніше й активніше, тому що будь-якої миті його можуть забрати.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних чоловіки 2014 переїзд безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій