Олександр та Марія Сладкові – творче подружжя з Маріуполя. Марія пише вірші, пісні та п’єси. Олександр – оператор, звукорежисер та режисер монтажу. Вони працювали у Маріупольському ПК «Український дім», заснували творчій хаб «Сучасна Україна». Після повномасштабного вторгнення не збиралися лишати рідне місто – були переконані, що Маріуполь вистоїть.

У наступні 4 місяці їм доведеться пережити жорстокі обстріли, поранення Олександра, існування у нелюдських умовах. Та найтяжчим випробування стало життя в окупації. Крім глибокого несприйняття «нової реальності», Сладкові добре розуміли – за ними можуть прийти. Творче подружжя було дуже відоме у рідному місті, зокрема й своєю твердою патріотичною позицією… Вони дивом змогли вижити та вирватися з пастки.

Сладкові вірять у перемогу України та чекають на звільнення Маріуполя, а поки живуть активним творчім життям у Павлограді. Зі своєю новою художньою програмою «Дива» надихають українців по всій країні. Здобувають другу вищу освіту та готують нові творчі проєкти…