Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Кутнякова

"Я вірю в нашу армію та місто"

переглядів: 772

Марія Кутнякова опинилася у справжньому військовому котлі. Її рідний Маріуполь оточили російські війська. Всі жахіття та знущання над мирним населенням бачила на власні очі. Залишаючись там, Марія закликала сотні тисяч містян не втрачати віру у перемогу. 

Я вірю в нашу армію та місто

Найбільше я боюся ідіотів.

В середині міста саме вони можуть найбільше розхитувати ситуацію: закликати до капітуляції, клеймити міську владу за бездіяльність, мародерствувати та порушувати закон.

Всі ми сьогодні були без комунікацій (і ще будемо), стояли в чергах за продуктами (і ще будемо), боялися обстрілів і переписувалися зі знайомими (і ще будемо).

Є поранені і загиблі, є люди без дому, які приїхали з інших міст та районів, є великі ціни на продукти та відсутність медикаментів.

Подумайте про них перш ніж скаржитися про невдалі мирні переговори; рашисти і без них можуть все зупинити.

Причину шукайте не в українській владі. І ви дійсно вірите, що люди, які бомбили мирних, зроблять ваше життя кращим? рашка прийде і всі заживуть хорошо? Прийде на танках і ракетах, але все заквітне?

Я вірю в нашу армію та місто. Так, наступ йде з різних сторін та обстрілюють всі райони Маріуполя. І паніка множиться. Страшні слова «котёл», «облога» заполонили все.

Російські війська зараз намагаються обійняти крокодила. Саме так я уявляю наступ на моє місто – всі наші військові, барикади по вулицях, поліція та тероборона. Ви колись обіймалися з крокодилом? Це небезпечно і смертельно. Головне – щоб крокодил не збожеволів.

Будь ласка, не лишайтесь розуму та критичного мислення. Тримайтесь, терпить, допомагайте одне одному. Це все, що можуть робити мирні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода санітарія і гігієна здоров'я житло перший день війни Обстріли Маріуполя їжа 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій