Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Зінаїда Георгіївна Філіпова

"Рука поступово чорніла"

переглядів: 323

Філіпова Зінаїда Георгіївна (26.02.1934 — 11.03.2022) загинула через неможливість отримати медичну допомогу.

Рука поступово чорніла

“У ніч із 26 на 27 лютого, під час сильного обстрілу з боку російської армії Зінаїда Георгіївна злякалася, впала з ліжка та зламала руку (закритий складний перелом)”, – повідомив родич загиблої. Жінку під обстрілами змогли доставити до лікарні №4 “Мацука”, але там допомогу надавали пораненим. Їй лише змогли надати екстрену медичну допомогу та відправили додому.

“У зв’язку з дуже сильною нервовою напругою, яка зіпсувала здоров’я, і через постійний холод (оскільки опалення і світла вже не було) стан її так і не покращився. Рука поступово чорніла. 11 березня 2022 року Зінаїда Георгіївна померла у себе в квартирі – в умовах, яких вона ніяк не заслуговувала”, – розповів родич.

Зінаїда Георгіївна працювала вчителем англійської мови у 51-ій школі. Мала стаж понад 40 років. Була дуже хорошою і світлою людиною.

Історію передано до Музею порталом «Букви»

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій