Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Олійник

"Місто було зруйноване, люди були в жаху"

переглядів: 261

Люди ніколи не замислювалися, що таке справжня війна. Усе змінилось в один день, коли почалась війна на території Донецької та Луганської областей України в квітні 2014 року. У червні батьки відвезли мене в табір, де я пробула все літо.

Коли я приїхала додому, то місто було зруйноване, люди були в жаху.

Саме для мене війна відчулася десятого лютого 2015 року. У цей день був обстріл, коли я йшла в дитячу лікарню. Ракетний обстріл ранив сорок сім людей, у тому числі і мене. Наскрізне поранення в гомілку викликало нереальний біль.

Багато крові та криків у лікарні, де приймали поранених, викликало в мене паніку та жах.

Загинуло сімнадцять людей. Ця війна відняла невинні душі. Довге лікування ноги змушувало відчувати кожен день нестерпний біль та згадувати цей жахливий день знову і знову.

У мене кожен день з’являлась думка: чи зможу я ходити знову.

На щастя, уламок від ракетного обстрілу не зачепив кістки.

Ось минуло майже сім років з того дня. На нозі залишився лише шрам, але біля нього я майже нічого не відчуваю. Цей страшний день назавжди залишився в моїй пам’яті.

Сьогодні війна майже не помітна в нашій області. Усе зруйноване було реконструйовано. Зараз усе повернулось на свої місця.

Мир сьогодні для мене – це безтурботне життя, коли все йде своєю чергою. Мир – це відсутність конфліктів між державами, коли люди не йдуть на зустріч смерті.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я діти 2021 Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій