Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Данило Дмитрович Більшаков

"Люди голими руками намагалися відкопати Данила"

переглядів: 312

Більшаков Данило Дмитрович (16.11.1999 — 13.03.2022) загинув внаслідок прямого влучення снаряда у квартиру.

Люди голими руками намагалися відкопати Данила

За словами сестри Данила, вночі 13 березня брат разом із матір’ю перебували у підвалі будинку, коли почався обстріл району. Будинок зазнав удару, після чого хлопець побіг забирати бабусю з татом, які перебували у квартирі.

У той момент, коли Данило намагався відчинити двері, влучив снаряд у будинок, просто у те вікно, напроти якого він стояв. Хлопця засипало, його бабусю і батька врятували через вікна.

“Вранці наступного дня люди голими руками намагалися відкопати Данила і ще 4 осіб, звісно ж, у них не вийшло. Він пролежав там майже два місяці. Зовсім нещодавно, коли бої закінчилися, привезли техніку і розібрали завали.

Мама не відразу змогла його впізнати. Сказала, що його ніби переодягнули, речі були просто просякнуті кров’ю та пилом. Вона віддала останні гроші, щоб його поховали окремо, а не в братській могилі”, – розповіла сестра Данила.

Дівчина називає свого брата героєм, адже він загинув, рятуючи свою сім’ю.

“Я дуже ним пишаюся та захоплююсь його мужністю й героїзмом. У Данила була кохана дівчина, з якою влітку він планував зіграти весілля. У нього була робота, де його очікувало підвищення. Навчання, яке він повинен був закінчити наступного року. Багато планів на майбутнє. Мій брат дуже любив це життя, але прийшов “русский мир”, і все це відібрав”, – розповіла сестра Данила.

Історія передано до Музею порталом «Букви»

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних чоловіки обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення Обстріли Маріуполя 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій