Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Іванівна Петрова

“Була надія вижити та побачити своїх онуків та правнуків. Це стимулювало жити далі”

переглядів: 563

"Прокинулася не від того, що виспалася, а від того, що були вибухи о 4-й ранку", - розповідає про перший день війни Марія Петрова. Жінка ще маленькою застала Другу світову, і ніяк не думала, що в старості їй доведеться знову переносити всі тяжкості війни. Коли у Маріуполі розпочалися сильні обстріли, жінка зі своїми рідними хотіла виїхати з міста, але окупанти не випускали людей.

10 днів Марія Іванова просиділа, а потім за допомогою волонтерів виїхала з міста та змогла возз'єднатися зі своїми рідними. Зізнається, що відсутність світла, води, газу та їжі можна було перенести, а коли ти не знаєш, чи побачиш своїх дітей, онуків та правнуків – це було дуже страшно. Зараз сім'я вся разом, вони чекають, коли закінчиться війна, і можна буде повернутися до рідного дому.

“Була надія вижити та побачити своїх онуків та правнуків. Це стимулювало жити далі”

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Аудіо Історії мирних жінки пенсіонери переїзд обстріли вода здоров'я житло літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій