Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

«Втратити все – і жити бажанням повернутися»: Олексій Суханов поділився історією мешканця Маріуполя
22.04.2022

Війна забрала найдорожче у багатьох мирних мешканців України. Амбасадор Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова, журналіст Олексій Суханов поділився історією жителя Маріуполя Володимира, який лишився єдиної доньки та дому. Олексій закликає співгромадян розповідати власні історії. 

Музей "Голоси Мирних" - це унікальний та масштабний онлайн-архів, у якому зібрано свідчення мирних українців, життя яких змінила війна. Музей було засновано у 2020 році, щоб створити архів історій людей, які пережили військові дії на Донбасі. Але з початку повномасштабної війни у 2022 році Музей став носієм сповідей мешканців різних населених пунктів України. Це відверті історії про особисті трагедії, які важливо пам'ятати заради мирного та гідного майбутнього України.

Олексій Суханов розповідає історію Володимира Пінаєва. Чоловік лишився всього у Маріуполі. Страшніше за все - він не зміг поховати свою єдину доньку. Жінка згоріла під уламками дому, який спалахнув через пряме влучення снаряду. У цей час її батько евакуював пораненого зятя до іншого міста. Тепер Володимир живе думкою про те, що повернеться до Маріуполя, щоб поховати свою дитину. 

Історія Володимира увійшла до архіву Музею "Голоси Мирних". Розповісти вашу власну історію можна на порталі Музею або на безкоштовній гарячій лінії 0 (800) 509 001.

Проєкт підтримали телеканали «Україна», «Україна 24», програма «Говорить Україна».

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію