Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Миколаївна Турченко

«Зусібіч усе горіло, земля тремтіла від обстрілів»

переглядів: 99

Мені 43 роки. У мене є чоловік і двоє синів. Чоловік працював на залізниці, а я – у дитячому садочку. Про початок війни  дізналася на роботі. Коли поверталася додому, вже відбувалися активні обстріли. Ми зібрали мінімум речей і поїхали до моїх батьків у село. Разом з ними сиділи в підвалі. Зусібіч усе горіло. Земля тремтіла від обстрілів. Коли ставало тихіше, виходили, щоб приготувати їсти, а потім знову поверталися в підвал. 

Восьмого березня почався наступ на село. Наші військові закликали терміново виїжджати.

Наступного дня ми приєдналися до автоколони й селами добралися до Павлограда. Місяць жили у знайомих, а потім переїхали в Полтаву. Обрали це місто, бо тут ще до війни навчався наш старший син, тож ми хотіли, щоб він мав змогу завершити навчання. Зараз він уже працює. 

Сподіваюся, що найближчим часом війна закінчиться нашою перемогою.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Волноваха 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій