Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Володимирівна Писаренко

«Знайома залазила на багатоповерхівку і якось телефонувала»

переглядів: 54

Мені 34 роки. Нас війна застала на відпочинку далеко від дому. Мене шокувало, що все так швидко сталося. Ця ситуація була шоком для нас усіх. Ми жили одним днем. У нас є сьогодні, а що буде завтра – побачимо.

Звісно, наше серце було в Маріуполі, і рідні перебували там. Це було тяжко. Я не знала, де моя сім’я. Зник зв'язок, а мої рідні були в центрі міста. 

Моя вагітна старша сестра просиділа в підвалі до кінця березня. А з нею - ще й четверо дітей. Це було дуже важко: я розуміла, що ніяк не можу їм допомогти. 

Зараз ми не можемо повернутися в Маріуполь. Зв’язатися з рідними я могла через знайому, яка залазила на багатоповерхівку і якось телефонувала. Про сестру я дізналася через знайомого, який працював у поліції і виїхав у Бердянськ. А безпосередньо з нею я поговорила, коли їх уже вивезли на територію Росії, у Таганрог. Потім я через естонських волонтерів знайшла їхніх колег із Москви, які допомагали вивезти людей із росії. Сестру з родиною вивезли на територію Польщі, зараз вони там. Сестра народила хлопчика.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій