Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Володимирівна Бабенко

«Жити в рідному краї, працювати, нести людям добро – це моє майбутнє»

переглядів: 122

Марина Володимирівна довгий час після початку війни намагалась жити звичайним життям – працювати, не звертати уваги ні на що. Але авіаудари зробили життя в Золотому настільки небезпечним, що родина вимушена була кинути рідний дім і виїхати. Та Марина Володимирівна щиро вірить, що вже влітку вона буде вдома

Спочатку було спокійніше: ми навіть працювали, ні на що не звертали уваги. Ми - соціальні працівники, все було добре, ми своїх людей не кидали. Потім стало все погано: магазини почали закриватися, банки також, було тяжко з продовольством. І потихеньку вороги приближалися. Ми бачили, як горить Попасна, а це 40 хвилин їзди від нас.

Потім почали по Золотому кидати ракети, бомби, і ми подумали, що нічого там сидіти: взяли речі і виїхали в Бахмут. Із Бахмуту нам допомогли виїхати до Павлограда, а потім приїхали в Полтаву, і зараз тут. Дитина навчається в 11 класі, я зараз не працюю - нас звільнили.

Мене шокувала вся ця історія з самого її початку і по цей день. У 2014 році ми не виїжджали, працювали, просто тоді близько до нас нічого не падало. Ми думали, що все закінчиться, але нічого не закінчилося. Потрібно було виїжджати ще в 2014 році. Але куди? У 2016 році старша дочка виїхала на навчання. Тяжко було, але вивчилася.

Їхати з міста ми вирішили саме через роботу авіації. У мене неповнолітній син, і я боялась за його життя. Евакуаційного вже нічого не ходило, ми виїжджали з приватником. Їхали в Полтаву, тому що тут наша донька-переселенка. Тяжко було покидати свою оселю, місто, де ми жили, працювали. 

Я вірю, що вже влітку ми будемо вдома. Я поїду додому. Це найголовніше в моєму житті – проживати в своєму краї. Працювати, робити добрі вчинки, як завжди.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Золоте 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти 2014 2016 обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення робота сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій