Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Таміла Яловець

«Жити в окупації було морально важко»

переглядів: 16

Я жила за двадцять кілометрів від Маріуполя у селі Розівка. Три місяці перебувала в окупації, що було важко перш за все морально. Росіяни приходили до мене з перевірками. Найбільше мене шокувало, що окупанти розбомбили будинки навмисне, переїжджали танками автівки. Деяких хлопців, які служили в АТО, забрали. Досі невідомо, що з ними. 

Продуктів майже не було, хліб я випікала сама. Також не було світла, тож я не могла зігрітись. Потім все ж таки воду дали, стало легше.

З Розівки ми спочатку виїхали до Бердянська, а звідти рухались евакуаційною колоною, що вивозила людей з Азовсталі. У Василівці нас оглядали на блокпості, а потім ми проїхали. 

Я знаю, що у моєму будинку зараз живуть росіяни. Вони виселили звідти моїх батьків. Дуже чекаю на визволення всієї Запорізької області, аби повернутися додому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Розівка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій