Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія

«Я боялась голоду»

переглядів: 21

До війни я мешкала у Розівці. Селище окупували третього березня. Не працювало нічого: магазини, банкомати, аптеки. Хліб не завозили, тому у мене був страх голоду. Я не знала, що з моїми батьками, які жили у сусідньому селі, бо не було зв’язку. 

Росіяни грабували людей. Все руйнували. Обстріли були дуже сильними. Руйнувались вулиці та будинки. Мені було дуже важко на це дивитись.

Я бачила, як трасою їхали колони людей з Маріуполя. Машини були прострелені. Це було дуже страшно. Також я приймала на ночівлю евакуйованих, потім вони їхали далі. Всі були налякані. Розповідали, як ховали людей у дворах, сиділи тижнями в підвалах. Це був жах. 

Я думала, що нас швидко визволять, але так не сталося, тому було прийняте рішення виїхати. Тим паче, що починався освітній процес, і росіяни примушували віддавати дітей в школу під їхнім керівництвом. Це було найстрашніше. 

Зараз я живу у Запоріжжі. Сподіваюсь, що війна скоро закінчиться, а Розівку деокупують.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Розівка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій