Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Адамівна Токар

«Жінка йшла з гаража у квартиру – і її вбило»

переглядів: 539

Літня жителька Новотошківського згадує, що дивом врятувалася від смерті завдяки... зламаній нозі.

У 2014 році почали стріляти. У сусідки вибухнуло все – ноги поранило, вона лежала в лікарні. Ще одна жінка йшла з гаража у квартиру – і її вбило.

Я вдома була. У 2014-2015 роках я зламала ногу й потрапила в Лисичанськ. Три місяці в лікарні лежала, мене знайома потім до себе забрала. А вдома в кімнату в той час влучив снаряд. Мені перелякана онучка зателефонувала з Києва й розповіла, що їй сусіди телефонували: снаряд влетів у вікно, осколки полетіли в стінку, на ліжко, усе загорілося. Сусіди в підвалі сиділи, я в лікарні була, так що ніхто не постраждав, окрім будинку.

Жінка йшла з гаража у квартиру – і її вбило

Я пожила в знайомої та повернулася додому. Приїхала навесні, взяла поліетилен і забила всі вікна. А потім мені нормальні вікна вставили.

Потихеньку до всього звикаєш, восьмий рік сама, і та ж «музика». І стрілянина йде потихеньку. А в нашому п’ятиповерховому будинку тільки три сім’ї живе. Ось захворієш... І що далі?

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новотошківське 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 2015 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій