Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Вікторівна Беликова

«Жінка їхала велосипедом, і її вбило уламком»

переглядів: 537

Олена згадує, як із загибеллю першої людини у її селі стало зрозуміло, що у мирне життя прийшла страшна війна.

2014 року я завагітніла, 2015-го народилася у мене третя дівчинка. Ось коли падали по селу міни, від гуркоту ми прокидалися. Саме тоді я була вагітна.

Це переносилося страшно, звісно. Коли починалося бомбування, ми бігли всі у ванну. Дівчата не розуміли, що відбувається, куди я їх тягну. Ну, ніби жарт і жарт. Я говорю: «Давайте посидимо». Щовечора лягали і заснути не могли, бо знаємо, що воно десь поряд гуркоче.

У нас бабуся поряд живе. Коли я на роботі, діти здебільшого були у неї та у підвал ховалися. Я на роботі не знала, куди подітися, у нас на вулиці падали ці міни, а дівчатка у бабусі… Я кидала роботу, бігла додому.

Коли впала перша міна та вбило людину, я зрозуміла, що почалася справжня війна. Я була на роботі, міна впала на сусідній вулиці. Мама моєї подруги прибігла з дому, вона пробігала повз людину, яка була поранена уламком на смерть. То була жінка, вона їхала велосипедом, і її вбило.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Нижньотепле 2014 2015 Текст Історії мирних жінки діти 2014 2015 поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій