Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Сергіївна Толстая

«За півтора року я позбулася батьків, майна і роботи»

переглядів: 592

До війни я жила з батьками, у нас була звичайна сім'я, все було добре. У мене в Донецьку була хороша робота, батьки теж працювали. Зараз їх вже немає, і я думаю, що в значній мірі вплинула війна.

У нас був великий двоповерховий будинок, а зараз я змушена орендувати квартиру, грошей катастрофічно не вистачає. Все сумно і сумно. У мене дуже здібна дитина, хочеться допомогти розвинути її талант, але я не можу це зробити. Раніше ми жили у родичів в Курахово, але мені не вдалося там знайти роботу і довелося виїхати.

Для мене все змінилося в травні 2014 року, я вже точно не пам'ятаю дату. Я забрала дитину з дитячого садка і з мамою іншої дитини обговорювали, як буде проходити випускний вечір у дітей. Тільки ми прийшли додому, ближче до першої години дня почався обстріл аеропорту. Від нас до нього через поле кілометра два, все було добре видно. Стало страшно.

За півтора року я позбулася батьків, майна і роботи

Обстріл тривав до ночі. Я не могла заснути, мені весь час здавалося, що потрапить в наше селище і станеться щось недобре.

Потім вибухи відбувалися щодня. Дитина, слава Богу, не звертав на це ніякої уваги. Випускного у нас не було. Наприкінці 2014 року наш будинок повністю згорів.

ТАТО зрозумів, що нам з дитиною потрібно їхати, і в кінці червня він нас відправив на Білосарайську косу. Ми провели там майже два місяці, а батьки залишалися вдома.

Я дуже добре запам'ятала 18 липня 2014 року. У тата був день народження, і я подзвонила, щоб його привітати. І якраз в Пісках були бої. Стріляли «Гради», люди вискакували на вулицю, хто в чому.

Батьки залишалися вдома до вересня, а в кінці місяця тата поранило. Йому була потрібна операція, а потім і відновлення. Але в грудні він сів їсти і більше не встав. Тата не стало. Йому було всього 54 роки. А незабаром захворіла і померла мама. Так за півтора року я позбулася батьків, майна, роботи.

У Бахмуті військових дій немає, але все одно неспокійно. Кожен раз боюся, що все може початися заново. Все це страшно.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних жінки переїзд поранені обстріли втрата близьких втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я житло Обстріл донецького аеропорту обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій