Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Андрій Нікіфоров

«За ці півтора року війни я став дорослішим на 5»

переглядів: 51

Лютий мабуть так назвали не за страшні морози, а за складні випробування на людяність, гідність, відвагу та небайдужість до страждань інших.

Початок повномасштабного вторгнення росії в Україну я зустрів, катаючись на сноуборді у горах. У перший день війни, ні я, ні мої батьки не могли усвідомити, що і як, куди бігти і що робити, кому дзвонити і де шукати інформацію. Чому нас як націю знищують, як утримати фронт... Ці та купа інших питань я бачив у очах батьків. Такими розгубленими та безпорадними вони не були ніколи, як в день - 24 лютого 2022 року. За ці півтора року війни я став дорослішим на 5.

Мене вразила байдужість суспільств інших країн на початку війни. Жорстокість загарбників. Сльози моєї мами. За 3 дні війни мої батьки зібралися і стали допомагати не тільки собі, але і іншим. Друзі батьків, котрі мешкали за межами України, поверталися і ставали до лав АЗОВу.

Наразі моя родина розкидана по країні. Мені 15 років і поки я активно навчаюся. Мій сноуборд я залишив в горах, дуже б хотілось повернутися за ним. Але на мою думку треба пам'ятати не трагічні події, а причину їх появи.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2023 Текст Історії мирних діти психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта розлука з близькими 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій