Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія і Олександр Зикові

«За що діти страждають?»

переглядів: 1265

Вікторія:

- Тут потоп був, міні-цунамі. Очевидно, підірвали дамбу. І вода як пошурувала! Позатоплювало тут, позмивало все, що було на шляху. У людей колодязі позатоплювало-позамивало. А потім, може, з півгодини потому, на полях, де трава, там падало з «Градів». Якась запальна суміш або ще щось, але воно вибухало й одразу спалахувало.

У мене восьмимісячна дитина сиділа в підвалі. Я їй змінювала памперс, мила. Хіба це мислимо? Просто вже сил немає.

Вода йшла далі до людей городами. Так город, Бог з ним, головне, щоб будинок не затопило, підвал. Тому що ми в підвалі сиділи. Діти сидять у підвалі. Якби пішла вода, не вбило б, так затопило б.

За дітей просто страшно. Причому тут діти? Гаразд, ми, дорослі, гріхів наробили, а при чому тут діти? За що діти страждають? За що? Вони тільки повилуплялись, як то кажуть, тільки жити починають, і ось це вони... відчувають. Не тільки наші діти, і з того боку, та із цього боку.

Коли вода пішла і з «Градів» упало, середня дитина сильно злякалася. Вона плакала, аж трусило її. А малюк і не зрозумів, заснув, його розбудили, в льох засунули – він не зрозумів, що сталося.

Олександр:

- Були обстріли. Жалюзі ходором ходили. Із дружиною вирішили дітей у школу не відпускати, тому що в яку мить воно і де приземлиться, одному Господу Богу відомо. І який батько візьме на себе відповідальність наражати життя дитини на небезпеку? З роботою дуже важко. Якби не допомога, тоді взагалі було б туго.

За що діти страждають?

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2017 Відео Історії мирних жінки чоловіки діти психологічні травми безпека та життєзабезпечення діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій